Корисна інформація
Назад

Як отримати КЕП online?

DepositSign дозволяє сформувати кваліфікований сертифікат електронного підпису (далі – КЕП) в режимі онлайн без необхідності відвідування пунктів надання послуг КНЕДП ТОВ «ДЕПОЗИТ САЙН».

Для того щоб скористатись новим сервісом користувачу необхідно пройти швидку реєстрацію в особистому кабінеті. В процесі реєстрації буде здійснено верифікацію мобільного номеру користувача через відправку одноразового коду в SMS.

Далі, користувачу необхідно обрати, який КЕП він бажає отримати:

Незалежно від типу КЕП, який користувач планує отримати, обов’язковою умовою є використання сервісів Дія.шеринг та Дія.підпис.

Так, в процесі створення заявки на формування сертифікатів КЕП, користувачу необхідно буде поділитись електронними копіями своїх документів у Дії (або е-паспорт, або закордонний е-паспорт).

Далі сервіс DepositSign сформує заяву-приєднання до Договору про надання кваліфікованих електронних довірчих послуг та доступу до онлайн-сервісу. Цю заяву користувачу потрібно буде підписати за допомогою Дія.підпис.

Завершальним етапом для користувача є оплата.

Якщо для онлайн отримання КЕП фізичної особи все просто і користувач може одразу здійснити оплату своєю карткою на сайті, то для онлайн отримання КЕП представника юридичної особи є певні особливості.

Для дистанційного отримання КЕП представнику юридичної особи необхідно виконати дві обов’язкові умови:

1) оплата за такий КЕП повинна здійснюватись виключно з розрахункового рахунку юридичної особи

2) у призначенні платежу необхідно вказати інформацію, як зазначено у рахунку на оплату (формується автоматично сервісом DepositSign для кожної заявки). Звертаємо увагу, що формат та зміст призначення платежу повинен відповідати тому, який вказано у відповідному рахунку на оплату.

Наприклад: 123;1716369152104;2563665214;Адміністратор даних;

При виконанні зазначених вище умов КЕП для представника юридичної особи сформується автоматично одразу після надходження коштів. Зазвичай це займає від 10 до 30 хвилин.

Разом з цим, якщо оплата буде здійснена з неправильним призначенням платежу, або через касу банку, або з розрахункового рахунку іншої юридичної особи, або з розрахункового рахунку фізичної особи, то КЕП для представника юридичної особи не буде сформовано, а кошти будуть повернуті протягом 3 банківських днів.