Корисна інформація
Назад

Особливості реєстрації для найманих працівників ФОП

Заява для реєстрації з метою отримання хмарного електронного підпису для найманих працівників ФОП здійснюється за типом заявника «Юридична особа/Найманий праціник ФОП».

1. При заповнені заяви для отримання електронного підпису найманим працівникам ФОП на Кроці 1 у поле «ЄДРПОУ/РНОКПП для ФОП» зазнається реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) ФОП-роботодавця, а у поле «РНОКПП» – реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) найманого працівника.

2. На Кроці 2 в поля «Область» та «Населений пункт» зазначається адреса реєстрації ФОП-роботодавця / зареєстрована адреса здійснення діяльності.

3. На Кроці 2 поля «Прізвище», «Ім’я», «По батькові», «РНОКПП» та «УНЗР» (за наявності) заповнюються відповідно до документів найманого працівника.

4. На Кроці 2 найманий працівник ФОП, за потреби, може у полі «Додаткові дані» поставити галочку ☑ та зазначити необхідні данні, наприклад «Посада підписувача».

5. На Кроці 2 в полі «Посада керівника» зазначається «ФОП».

6. При заповнені заяви для отримання електронного підпису найманими працівника ФОП на Кроці 4, окрім документів, що посвідчують особу працівника, РНОКПП працівника, документу, що підтверджують трудові відносини, також необхідно надати РНОКПП самого ФОП-роботодавця.

Додаткові документи завантажуються в поле «Додаткові дані».