Корисна інформація
Назад

Чи можна використовувати один КЕП “для всього”?

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) перевіряється за допомогою відповідного сертифіката. Такий сертифікат містить визначений набір ідентифікаційних даних власника та є свого роду його “електронним посвідченням”.

Наприклад сертифікат фізичної особи буде містити лише інформацію про ПІБ та реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) власника сертифіката.

Натомість сертифікат уповноваженого представника юридичної особи вже містить розширений перелік ідентифікаційних даних. Окрім ПІБ та РНОКПП фізичної особи ще додаються відомості про найменування юридичної особи та її код ЄДРПОУ. Не рідко в таких сертифікатах зустрічаються відомості щодо посади, яку працівник обіймає в організації.

Як бачите, сертифікат представника юридичної особи містить більше унікальних ідентифікаторів, які дають можливість встановити особу та бути впевненим у достовірності відповідних повноважень.

Сертифікат фізичної особи допускається використовувати лише під час господарської діяльності фізичних осіб-підприємців, т.я. набір їх ідентифікаційних даних тотожний. Разом з цим, для юридичних осіб ми рекомендуємо використовувати відповідні сертифікати представників юридичної особи.